biuro@agraforus.pl +48 518 451 830
PQP CBS

PQP CBS

Jest to najwyższej jakości tłuszcz laurynowy (HPKS) służący jako substytut masła kakaowego przy produkcji polew. Nie zawiera alergenów, izomerów trans czy GMO.

Skład:uwodornienie frakcjonowany, rafinowany olej z ziaren owoców palmy

Przeznaczenie: produkcja polew, substytut ,masła kakaowego

Linia
Typ tłuszczu Temp. topnienia Opakowanie Źródło surowca Okres przydatności Zawartość izomerów trans Przeznaczenie
stały 36°C Karton 20kg Palma oleista 12 miesięcy <1% Produkcja polew

Słowniczek

  • Olej z ziaren owoców palmy - Tłuszcz pozyskiwany w wyniku tłoczenia uprzednio wysuszonego i zmielonego ziarna palmy oleistej. Charakteryzuje się jasną barwą, wysoką temperaturą topnienia oraz twardością. Podobnie do oleju kokosowego jest to tłuszcz laurynowy. Stosowany w produkcji cukiernicznej pozytywnie wpływa na walory smakowe oraz termin przydatności produktu.

  • E492 – półsyntetyczny emulgator (stabilizator) wytwarzany z sorbitolu i kwasu stearynowego – kwasu tłuszczowego pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego. Po spożyciu jest rozkładany i metabolizowany bez żadnych skutków ubocznych dla organizmu.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić Ci najlepszą jakość na naszej stronie! Rozumiem